Hen-Ingvarz


Video

Hen-Ingvarz Live @ "Så jävla PK"-kryssningen


 Hen-Ingvarz är ett feministiskt/queert dansband med en energi på scenen som snabbt sprider sig publiken, det är svårt att sitta still när Hen-Ingvarz kommer igång!

Detta gäng på 7 härliga ladies  inspireras av traditionella dansband men har en helt egen nisch med texter som rör ensamhet, tvåsamhet, GT, katter, insemination och såklart kärlek utanför heteronormen!

De släppte i januari 2018 EP:n "Hen-Ingvarz" med låtarna "Katter och trosor" och "Över bron". Hösten 2018 släpptes "Farfar är bög" och "Paradise",  i samband med bandets releasefest på Scalateatern i september 2018.

I november öppnade de dansgolvet på Familjen Kaos temakryssning "Så jävla PK" på Silja Galaxy tillsammans med artister såsom Sallyswag, Linnea Henrikson, Petrina Solange och många fler. 8 mars fick de äran att vara huvudakt för kvällens firande av internationella kvinnodagen på Frölunda kulturhus.

Under sommaren 2019 förverkligades två stora drömmar då de fick möjlighet att spela på både Dansbandsveckan i Malung och Stockholm Pride. Under sensommaren blev de även efterfrågade och bokade av Spotify som arrangerade en privat tillställning i Stockholms Skärgård.


Lovisa Hübinette - Gitarr och sång
Rita Hjelm - Dragspel, trumpet och sång
Ida Lövenstam - Keys och sång
Nanna Hübinette - Bas
Erika Parmsund - Trummor
Clara Hübinette - Saxofon
Sara Sundberg - Trumpet