OM 

Feminsula Production AB bildades i Januari 2018 och är ett bokningsbolag för musiker och artister som identifierar sig som kvinnor, trans eller icke-binära. Fokus ligger framförallt på oetablerade band och artister som vill ha hjälp att komma vidare!

Feminsula Production AB bokar artister till olika events och scener runt om i landet, än så länge endast inom Sverige.  
För bokning och mer info se kontaktuppgifter under fliken kontakt.


Jag som driver Feminsula Production heter Rebecka Jaxhagen och är låtskrivare, kompositör och periodvis frilansande musiker. Bland annat har jag skrivit låtar för AstuGrindi och Kalles Kaffe, där jag sjungit och spelat dragspel. Mellan 2017-2019 studerade jag komposition på Gotlands Tonsättarskola. 

Tanken att starta bokningsbolag har jag haft länge, då jag många gånger ansvarat för bokningar och organisering kring spelningar och turnéer jag medverkat i. Det har varit fantastiskt roligt, men det tar också enormt mycket tid. Särskilt mycket tid tar det när en inte har ett nätverk av kontakter eller gillar att skapa dem, vilket många oetablerade artister inte har. Eftersom jag inte just nu spelar i något band känns det spännande att få hjälpa andra skickliga musiker att komma framåt, och samtidigt förverkliga min egen dröm om att driva eget inom muskbranschen. Som musiker behöver tiden läggas på att spela och skapa musik, detta vill jag skapa förutsättningar för artisterna att göra genom ett samarbete med Feminsula Production. 

Feminsula Production AB strävar efter att vara en del av en förändring mot ett schysstare klimat i musikbranschen!
Idén om inriktningen mot kvinnor, trans och icke-binära föddes under sommaren och hösten 2017 i samband med metoo och initiativ såsom Statement Festival växte fram och blomstrade i takt med detta. Vetskapen att scenerna runt om i landet ofta fylls av manliga artister*, och arrangörerna upplever mer eller mindre svårigheter att hitta alternativ för att bredda utbudet, övertygade mig ytterligare att det behövs ett bokningsbolag som gör detta viktiga jobb åt dem. 

Visionen med Feminsula är också att i samarbete med artisterna skapa ett nätverk av goda kontakter som alla i Feminsula kan ta del av. Det kan till exempel vara spelställen där man blivit bra bemött, där det varit bra ljud och/eller bra gage. Även andra kontakter som kan vara användbara för artisterna kan delas sinsemellan. 

Feminsula kommer från orden Feminism och Insula som betyder Ö, då Feminsula startades under tiden jag bodde på Gotland. 


* Se bland annat statistik från Jämställd festival